Планинарски клуб "Борковац" Рума

ФРУШКА ГОРА - "Рубенов круг" (и још понешто)

Најаве акција - Објављено: 2020-12-31 14:37:52

ПЛАНИНАРСКИ КЛУБ „БОРКОВАЦ“ РУМА
о р г а н и з у ј е
једнодневну планинарску акцију

ФРУШКА ГОРА - "Рубенов круг" (и још понешто)

недеља, 10. јануар 2020. године
- сопствени превоз -
"Рубенов круг" је нова маркирана стаза на Фрушкој гори, на јужним падинама између Ирига и Врдника. Стаза је посвећена Рубену Дајчу (1947-2019), познатом новосадском активисти и хуманитарцу, а уређена је залагањем Ротари клуба Нови Сад и чланова ПСД "Поштар" Нови Сад.


Полазак на пешачку туру је у близини раскрснице на Иришком Венцу, око 300 метара ка западу према Краљевој столици (лево из смера од Руме ка Новом Саду), у 8:45 часова

Одлазак на акцију је сопственим превозом.

Полазак из Руме око 8:00 часова (окупљање на Градском тргу), полазак из Сремске Митровице око 7:45 часова (окупљање испред хале "Пинки").

Дужина стазе: основна стаза - "Рубенов круг" - дугачка је око 7 километара са око 260 метара укупног успона и исто толико спуста. Стаза је кружна и спада у кондиционо лакше. У складу са расположивим временом и могућностима групе, стазу ћемо додатно продужити, тако да ће дужина цела стазе бити максимално око 15 километара.

Храна и вода: Из ранца. На стази има извора пијаће воде.


ОБАВЕЗНА ОПРЕМА: планинарска књижица, планинарска опрема (обавезно планинарске ципеле или патике са јачим ђоном, камашне, ранац, слојевита гардероба, непромочива јакна, штапови - ко их користи, батеријска (чеона) лампа - обавезно, лична прва помоћ, сунчане наочаре и средства за заштиту од сунца и кише).

Учешће на акцији је бесплатно, плаћају се само трошкови горива (у договору са возачем). Приликом окупљања, током вожње и током реализације акције обавезно је поштовање мера Владе Републике Србије.


Водичи задржавају право измене плана акције у зависности од временских прилика и могућности групе.
Водичи: Неда Милошевић (063/80-65-900), Ненад Радић (063/74-31-116) и Милан Мирковић (064/539-2279).

Дежурство клуба


Средом од 18 до 20 часова
у просторијама УП "Маслачак"
ЈНА 181, Рума

Пријатељски блог


perpetuum-m.blogspot.com

Линкови


Планинарски савез Србије
Планинарски савез Војводине
Горска служба спашавања Србије
Општина Рума
Стазе и Богазе
Иглушпорт